۱۹ شهریور ۱۳۹۴، ۵:۴۴
کد خبر: 81754445
T T
۰ نفر
خوشرو: گذر از هیولای جنگ به فرهنگ صلح و دوستی مهمترین نیاز امروز جهان است

نیویورك- ایرنا- سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل با اشاره به كمك برخی كشور های خارجی به عناصر خواهان جنگ و آشوب و اهمیت ویژه استقرار صلح و آرامش در منطقه، ابراز امیدواری كرد كه سازمان ملل متحد در تعامل با دولت ها و جوامع مدنی ساز و كارهای لازم برای نهادینه كردن فرهنگ صلح در جهان را بكار گیرد.

غلامعلی خوشرو در نشست روز چهارشنبه مجمع عمومی سازمان ملل متحد كه با عنوان «فرهنگ صلح» برگزار شد، در سخنانی با تأكید بر اهمیت صلح بویژه در این مقطع زمانی خواستار تعامل میان این نهاد بین المللی با كشور ها و جوامع مدنی در جهت تقویت ساز و كارهای لازم برای نهادینه كردن فرهنگ صلح در جهان شد.
سفیر كشورمان با اشاره به افزایش تحركات عوامل افراط گرا در منطقه كه صلح را مخالف افكار خود می بینند و با آن مخالفند، به كمك های برخی قدرت ها از داخل و خارج منطقه به آنها اشاره كرد و این عناصر را عامل رنج و محنت مردم منطقه دانست.
دكتر خوشرو اظهار كرد: هنوز این ذهنیت رشد نیافته در برخی كشورهای قدرتمند وجود دارد كه راه حل هر مساله ای را تهدید، تحریم و جنگ می دانند.
وی افزود: این قدرت ها، زورگویی و جنگ را جعبه ای جادویی می دانند كه با استفاده از آن می توان همه مشكلات بشری را حل كرد و در حالی كه ماشین جنگی آنها قدرت تخریبی سرسام آوری دارد، از ایجاد تعامل، مشاركت و صلح عاجز است.
خوشرو افزود: نیاز امروز جامعه جهانی عبور از هیولای وحشت انگیز جنگ به فرهنگ زیبای صلح و دوستی است. وی اضافه كرد كه برای ایجاد جامعه ای صلح طلب و انسانی آزاده و رشد یافته، باید از تكیه بر سلاح های كشتار جمعی گذر كرد و به فرهنگ حیات بخش صلح روی آورد.
نماینده دائم كشورمان در سازمان ملل در ادامه با اشاره به این كه جنگ، عامل عمده ناامنی، بی عدالتی، ستمگری و توسعه نیافتگی در جهان است، گفت: جنگ طلبان باید به آن رشد ذهنی و فكری برسند كه تنها با پرداختن به نیازهای اصلی بشر چون آموزش و پرورش، محیط زیست و توسعه پایدار می توان به صلح و دوستی در جهان كمك كرد.
خوشرو ضمن اشاره به تصویب اهداف توسعه هزاره در اجلاس آتی رهبران جهان در مهر ماه در نیویورك، توسعه و صلح را به هم مرتبط دانست و توسعه نیافتگی را یكی از عوامل عدم تحقق صلح در جهان خواند.
وی در پایان افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره اهمیت زیادی برای موضوعات مربوط به صلح قائل بوده و فرهنگ صلح را عنصر مهم دستور كار سازمان ملل متحد می داند و در این ارتباط ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران دو سال پیش بانی قطعنامه ای در مجمع عمومی شصت و هشتم این سازمان با نام «جهان عاری از خشونت و افراطی گری» بود كه با اجماع كامل به تصویب رسید و بر همین اساس ایران همواره آمادگی كامل دارد تا با سایر كشورهای جامعه بین المللی در راه استقرار صلح، اعتدال، گفت وگو و تفاهم میان فرهنگها، مذاهب و تمدن های امروزی همكاری كند و بر همین اساس به برقراری صلح و رواداری اعتقاد راسخ دارد.
اروپام*4*541**1504

سرخط اخبار جهان